Uzayın derinliklerinde dolaşan Tesla Roadster, gök bilimcileri kısa bir süreliğine de olsa heyecanlandırdı. Geçtiğimiz günlerde Dünya’ya oldukça yakın bir konumda tespit edilen araç, asteroit sanılarak potansiyel bir tehlike olarak değerlendirildi.
Tesla Roadster Asteroit Sanıldı
2 Ocak’ta Minor Planet Center, Dünya’ya yakın bir konumda tespit ettiği ve potansiyel bir tehlike oluşturabileceğini düşündüğü gök cismini ‘2018 CN41’ olarak kaydetti. Bu gizemli cismin Ay’dan daha yakın bir mesafede seyretmesi endişeleri artırdı. Ancak yapılan detaylı incelemeler sonucunda, bu cismin aslında 2018 yılında SpaceX’in Falcon Heavy roketinin test fırlatışı sırasında uzaya gönderilen Tesla Roadster olduğu anlaşıldı. Bu keşif, ilk tespitten 17 saat sonra yapıldığı için rahatlama yarattı.
Google, Akıllı Ev Cihazlarına Gemini Entegrasyonu Getiriyor
Google, akıllı ev cihazları için yaşamı kolaylaştıracak Gemini yapay zeka entegrasyonunu duyurdu. Artık Google akıllı ev cihazları, daha akıllı ve kullanıcı dostu bir deneyim sunacak.
Hatanın fark edilmesi üzerine Minor Planet Center, 2018 CN41 kaydını asteroit listesinden çıkardı. Şu anda Güneş yörüngesinde yolculuğuna devam eden Tesla, Dünya’dan yaklaşık 384 milyon kilometre uzaklıkta ve saniyede 3.47 kilometre hızla uzaklaşıyor. Güneş’e ise 246 milyon kilometre mesafede ve saniyede 1.84 kilometre hızla yaklaşıyor.
Uzaydaki yolculuğunun başlangıcından bu yana yaklaşık 6 yıl 11 ay 18 gün geçen araç, bu süre zarfında 5.57 milyar kilometre yol kat ederek Güneş etrafında neredeyse beş tur atmış oldu. Bu olay, uzaydaki insan yapımı nesnelerin gök cisimleriyle karıştırılabileceğini ve gelişmiş takip sistemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Roadster’ın uzay macerası ise hala devam ediyor.
0 Yorum