Beynine çip takılan kişi, düşünceyle oyun oynadı! İşte o görüntüler

Neuralink şirketine ait Telepati çipi takılan ilk insan Nolan Arbaugh, düşünce gücüyle bilgisayar kullanıyor.

Beynine çip takılan kişi, düşünceyle oyun oynadı! İşte o görüntüler

Elon Musk’ın şirketi Neuralink, bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir çalışma üzerinde uzun bir süredir çalışıyor. Şirket, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi olarak bilinen “Telepati” adlı çalışmaya ait ilk görüntüleri paylaştı.

Neuralink çipi takılan kişi, Telepati ile bilgisayarda satranç oynadı

Elon Musk, Neuralink’in eylül ayında ilk insanlı klinik deneyleri için düğmeye bastığını duyurmuştu. O günden bu yana planlandığı gibi giden proje ile ilgili ilk içerik paylaşıldı. Neuralink tarafından paylaşılan video içerikte “Telepati” çipi takılan kişi, bilgisayarı düşünce gücüyle kontrol ediyor.

Yayınlanan videoda Telepati çipi takılan ilk insan olan 29 yaşındaki Nolan Arbaugh, düşünce gücüyle bilgisayar üzerinden satranç oynuyor. 2016 yılında yaptığı dalış sonrası boynundan aşağısı felçli kalan Arbaugh, içerikte düşünce gücüyle müzik çalan sekmeyi kapatıp satranç oynadı.

Her ne kadar büyük bir adım olarak görülse de proje, tartışmaların odağında. Neuralink’in bazı yasal izinleri almakta zorluk yaşadığı daha önceden biliniyor. Özellikle insanlar üzerinde yapılan bilimsel deney, birçok kez reddedilmişti. Hatta bazı deneyleri yasal izni olmadan yaptığı iddia edilen şirket, ilk kez 2023’ün mayıs ayında insanlar üzerinde çalışma izni alabildi.

Beynine çip takılan kişi, düşünceyle oyun oynadı! İşte o görüntüler

Neuralink, asıl amaçlarının insan beynini bilgisayarlarla doğrudan bağlayarak, beyin ve yapay zeka arasında etkileşim sağlamak olduğunu belirtiyor. Bunu da ilk etapta geliştirdiği implant ile nörolojik hastalıkları tedavi ederek başarmak istiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Benzer Yazılar

Avrupa Uzay Ajansı’nın İnsan Fizyolojisi Üzerine Deneyi

Bilim 5 gün önce

Avrupa Uzay Ajansı’nın insan fizyolojisi üzerindeki deneyleri, uzayda yaşamın sürdürülebilirliğine dair kritik bilgiler sunmaktadır.

NASA Astronotları Dünya’ya Döndü: Starliner Sorunları ve SpaceX Rekabeti

Bilim 2 hafta önce

NASA astronotları Starliner sorunları ve SpaceX rekabeti çerçevesinde Dünya’ya döndü. Bu makalede, uzay görevlerinin teknik detayları, karşılaşılan zorluklar ve gelecekteki uzay seyahatlerinin dinamikleri ele alınmaktadır.

SpaceX’in Mars Görevi ve İnsansı Robot Optimus

Bilim 2 hafta önce

SpaceX’in Mars görevi, insanlığın uzaya açılan kapısı olarak öne çıkarken, insansı robot Optimus’un rolü, otonom görevlerdeki yetenekleriyle dikkat çekiyor. Uzay keşiflerinin geleceği ve teknolojik yenilikler üzerine derinlemesine bir inceleme.

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.