Akıllı Telefonların Batarya Tüketimi: En Çok Hangi Uygulamalar Suçlu?

Akıllı telefon bataryanızın aç gözlü hırsızları kimler? Uygulamalar mı, yoksa o eski selfie'ler mi? Gelin birlikte keşfedelim!

Akıllı Telefonların Batarya Tüketimi: En Çok Hangi Uygulamalar Suçlu?

Akıllı Telefonlar: Batarya Canavarları ile Mücadele

Akıllı Telefonlar: Batarya Canavarları ile Mücadele

Akıllı telefonlar, günümüzün vazgeçilmez birer parçası haline geldi. Eskiden birden fazla cihaza ihtiyaç duyduğumuz birçok işi şimdi tek bir cihazla halledebiliyoruz. Ancak bu “harika” kolaylık, beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Bunların başında batarya ömrü geliyor. Yeni aldığımızda saatlerce dayanan şarj, birkaç ay içinde günü zor çıkarır hale geliyor. Bir bakıyorsunuz, akşam yedi gibi “şarjım %15!” diyor telefon. O anki şokla “Acaba şarj aletimle mi konuşuyor?” diye düşünmeden edemiyorsunuz!

Peki, bu batarya canavarı uygulamalar kimler? Yapılan araştırmalar, en çok batarya tüketen uygulamaların başında Google yazılımlarının geldiğini gösteriyor. Eskiden hafif ve basit uygulamalar sunmasıyla tanınan Google, zamanla eklediği yeni özelliklerle yazılımlarını adeta birer batarya avcısına dönüştürdü. Bu kapsamda, Google Maps, Chrome, Gmail, Google Pay, Google Photos, Google Assistant, YouTube ve Google Home gibi uygulamalar, yüksek batarya tüketimiyle ünlü. Özellikle GPS kullanmak zorunda kalan Google Maps, adeta bataryayı emen bir elektrik süpürgesi gibi!

Tabii ki bu liste sadece Google uygulamalarıyla sınırlı değil. İşte karşınızda en çok batarya tüketen uygulamalar listesi; dikkatli izleyin, belki de telefonunuzun altında yatan suçluları bulabilirsiniz:

  • Google Uygulamaları – Bütün bir evin elektrik ihtiyacını karşılayabilir!
  • Facebook – Sosyal hayatın en büyük tüketicisi!
  • Facebook Messenger – Sürekli sohbetten bitkin düşen bir arkadaş!
  • Instagram – Fotoğraf paylaşmanın bedeli, batarya tüketimi!
  • YouTube – “Bir video daha izleyeyim” derken, bataryanızı kaybetmeyin!
  • Skype – Görüntülü konuşmanın bedeli, düşen pil yüzdesi!
  • Tinder ve diğer arkadaşlık uygulamaları – Kalp atışlarınız arttıkça, bataryanız azalıyor!
  • Amazon Uygulamaları – Alışveriş yaparken bataryanızı da harcamayın!
  • Uber – Yolda giderken, bataryanız da yanınızda gelsin!
  • Mobil Oyunlar – Call of Duty: Mobile başta olmak üzere, “bir tur daha” derken bataryanızla vedalaşmayın!

Elbette, bir uygulamanın fazla batarya tüketmesi, onu hemen silmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Zira Google, Facebook, YouTube ve Instagram gibi uygulamalar, teknoloji dünyasının ağır topları arasında yer alıyor ve kullanılmaya devam edecek. Buradaki asıl detay, kullanıcıların bu tür yazılımların batarya tüketimleri konusunda bilgi sahibi olması. Sonuçta, bataryanızı korurken sosyal medya paylaşımlarınızı da ihmal etmemek gerek, değil mi?

Benzer Yazılar

Google’ın Pixel 10 Serisi: Telefoto Kameralar ve Donanım Değişiklikleri

Mobil 2 saat önce

Google’ın Pixel 10 Serisi’nde telefoto kameralar o kadar uzak çekiyor ki, komşunun bahçesindeki çiçekleri bile görebilirsiniz!

Sony Xperia 1 VII: Yeni Amiral Gemisi Tanıtıldı

Mobil 3 saat önce

Sony Xperia 1 VII: Yeni amiral gemisi tanıtıldı! Telefon o kadar iyi ki, belki de denizci olmaya gerek kalmayacak!

Honor Play 60 ve 60m: Özellikler ve Fiyatlar

Mobil 4 saat önce

Honor Play 60 ve 60m ile tanışın! Fiyatları uçuk, özellikleri harika; akıllı telefonlarınız tıpkı sizin gibi 60’larda kalmasın!

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.