Her Gün Ev ve İş Yerimiz Arasında Kullandığımız Otomobiller Kanser Tehlikesi Yaratıyor!
Otomobiller hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak son zamanlarda Amerikan Kimya Derneği (ACS) tarafından yapılan bir araştırma, otomobil döşemelerindeki kanser tehlikesine dikkat çekiyor. Sosyal medyada dolaşan “yalan haber”lere benzemese de bu rapor gerçekten de endişe verici bilgiler içeriyor.
Amerikan Kimya Derneği (ACS) Raporu
Amerikan Kimya Derneği (ACS), otomobil döşemelerinde kullanılan maddelerin kanserojen etkileri üzerine detaylı bir rapor yayınladı. Bu rapora göre, otomobil markaları tarafından kabin içindeki yangınları önlemek amacıyla kullanılan maddeler, aslında kanser riski oluşturuyor. Bu maddeler, araç içindeki yangın durumlarında koltukların ve halıların geç tutuşmasını engelliyor ancak aynı zamanda fazla ısıya maruz kaldıklarında zararlı gazlar açığa çıkarıyorlar.
Bu zararlı maddelerden biri olan TCIPP, araştırmaya katılan otomobillerin %99’unda tespit edildi. Bu gaz, gram başına 0,2 ila 11.600 nanogram arasında zararlı madde salınımı yapabiliyor. Bu durum, otomobil kullanıcılarının kanserojen etkiye maruz kalma riskini artırıyor.
Araştırma, 2015 ve daha yeni modellere sahip 155 otomobil kullanıcısı üzerinde gerçekleştirildi. Sonuçlara göre, araç içindeki havayı sık sık temizlemek ve havalandırmak, bu zararlı maddelerin etkilerini azaltabilir ve kullanıcıların sağlığını koruyabilir.
Peki, Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Otomobil döşemelerindeki kanser tehlikesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda alınabilecek önlemler hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın!
0 Yorum