Yerli uydu, Türk astronot Alper Gezeravcı’nın görev yaptığı uzay aracını fotoğrafladı!

Türkiye’nin gözlem uydusu İMECE, uzaydan yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda TOGG Teknoloji…

Yerli uydu, Türk astronot Alper Gezeravcı’nın görev yaptığı uzay aracını fotoğrafladı!

Türkiye’nin gözlem uydusu İMECE, uzaydan yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda TOGG Teknoloji Kampüsü’nü fotoğraflayan uydu, şimdi ise yönünü Uluslararası Uzay İstasyonu‘na (ISS) çevirdi. İşte yeni görüntü…

İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) çekti

Bilmeyenler için TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanıp geliştirilen İMECE gözlem uydusu, 15 Nisan 2023‘te uzaya fırlatıldı. Şu anda aktif olarak görev yapan uydu, ülkemize yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlıyor.

TÜBİTAK‘a ait X (Twitter) hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre İMECE, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezaravcı‘nın da 22 gün boyunca görev yaptığı Uluslararası Uzay İstasyonu‘nun (ISS) fotoğrafını çekti. Saatte 27 bin kilometre hızla ilerleyen yerli uydu, çektiği görüntüyle dikkat çekti.

Gözlem uydusu İMECE özellikleri

680 kilometre irtifada Güneş’e eş zamanlı olacak şekilde yörüngede yer alan İMECE, yüzde 100 yani tamamen TÜBİTAK tarafından üretilen ekipmanlar ile donatıldı. Bu ekipmanlar arasında TÜBİTAK UME’nin manyetometre & manyetik tork çubuğu ve TÜBİTAK MAM’ın sabit güneş paneli de yer alıyor.

Yerli uydu, Türk astronot Alper Gezeravcı’nın görev yaptığı uzay aracını fotoğrafladı!

İMECE özellikleri şu şekilde sıralandı;

Özellik Değer
Yörünge 680 kilometre Güneş’e eş zamanlı
Hizmet Ömrü 5 yıl
Görüntü Alanı (1 Kare) 13,9 kilometre x 16,2 kilometre
Ağırlık 800 kilogram
Çözünürlük PAN 0.99 m – MSI 3.96 m

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? İMECE tarafından çekilen fotoğrafı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Mikrodalga Fırınların Mikrobiyolojik Yapısı ve Google’un Yapay Zeka Modeli Gemini

Bilim 3 saat önce

Mikrodalga fırınların mikrobiyolojik yapısı incelenirken Google’un yapay zeka modeli Gemini’nin rolü ele alınıyor. Detaylı analiz ve teknik perspektif bu içerikte.

Yeni Kanser Tedavi Yöntemi: Aminosiyonin ve Kızılötesi Işık

Bilim 4 saat önce

Yeni kanser tedavi yöntemi, aminosiyonin ve kızılötesi ışık kullanarak hücrelerin korunmasını ve kanser hücrelerinin yok edilmesini hedefler. Bu teknik, gelişmiş ışık terapileri alanında önemli bir adımdır.

Derin Uzayda Bir Kuyruklu Gezegen: WASP-69b

Bilim 19 saat önce

WASP-69b, derin uzayda bulunan bir kuyruklu gezegen olup, yıldızına oldukça yakın bir yörüngede dönmektedir. Bu gezegen, yüksek sıcaklık ve basınç koşullarına sahiptir.

0 Yorum

Yorum Yaz

Bitcoin 3469815₺(0.6%)

Ethereum 122256₺(-0.8%)

Tether 35.18₺(-0.1%)

Bnb 24799₺(1.1%)

Xrp 80.43₺(-1.9%)

Solana 6964.03₺(-0.5%)

Cardano 32.09₺(-3.8%)

Dogecoin 11.66₺(-2.3%)

Tron 9.03₺(-0.8%)

Chiliz 3.26₺(-2.3%)

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.